Regionaal afstemmen op onderstaande domeinen lijkt een voorwaarde om tegenspel te geven aan de 'trekkracht' van de grote internationale bedrijven. Op welke wijze kunnen wij ons sterker organiseren om de eigen economie ruimte te geven en aan te passen aan een andere levenswijze die steeds meer mensen willen nastreven.

 

Goede voeding, ander onderwijs. Eigen energie opwekken en productie dichter bij huis organiseren. Een munt die regionaal kan worden gebruikt. Een glokale Regio waarin de global ontwikkelingen worden verbonden met een sterke lokale, regionale focus.

Een regio waarin de mens centraal staat en samenredzaamheid de nieuwe norm gaat worden.

Alle domeinen moeten zich ontwikkelen zodat veel kennis verbonden kan worden. Natuurlijk zullen sommige domeinen sneller ontwikkelen dan andere. Een evolutie in alle domeinen is wel ons doel!

 

Intussen wordt vooral op het domein voeding vooruitgang geboekt.
Zie ook onze mooie Local Food Magazines.

Op het domein regionale infrastructuur werken we samen met Nederland aan een regionaal internet. Ook is een regionale blockchain ontwikkeld samen met Nederland samen met een lokale munt. Eind 2023 verwachten we deze ontwikkelingen aan onze leden te kunnen aanbieden.

De 9 domeinen beschreven in het boek Society 4.0. zie ook https://society4th.org